Dark Mode On / Off

Quinoa, het nieuwe graan

Quinoa is het nieuwe supervoedsel wat de wereld van het hongerprobleem kan afhelpen.

Quinoa is het nieuwe supervoedsel wat de wereld van het hongerprobleem kan afhelpen. De supergezonde korreltjes uit de gelijknamige plant zijn namelijk super voedzaam en zitten vol met eiwitten, koolhydraten en andere gezonde stoffen. Daarnaast is het plantje gemakkelijk te verbouwen en dat is juist waarom de plant steeds populairder wordt.

Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes waar het al duizenden jaren gegeten wordt. Dit komt omdat het plantje onder allerlei extreme omstandigheden prima gedijt: op grote hoogte, bij kou en warmte en bij droogte en nattigheid. Dit in tegenstelling tot traditioneel graan wat bij droogte of te veel water als verloren kan worden beschouwd.

De zaadjes zijn gemakkelijk in meel om te zetten waar vervolgens pasta, brood en andere graanhoudende producten van gemaakt kunnen worden. Dit zou dus betekenen dat door het gebruik van Quinoa producten niet meer over de hele wereld verscheept hoeven te worden, maar lokaal geproduceerd kunnen worden naar de behoefte. Dit is in arme gebieden niet alleen goed voor de plaatselijke problematiek rond economie en voedselschaarste, maar ook voor het milieu op onze planeet. En dat allemaal door zo’n klein zaadje uit de Andes, prachtig toch?

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.