Dark Mode On / Off

Radiator of vloerverwarming in de badkamer?

Welk soort verwarming is de beste optie in de badkamer?

Verwarmen van de badkamer kan middels vloerverwarming of met radiatoren. Vloerverwarming biedt gelijkmatige verwarming. Radiatoren zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.

Radiator

Een goede radiator moet passen bij de grootte van de badkamer. Een radiator kan een plaatradiator, paneelradiator, design radiator of elektrische radiator zijn. Ook zijn er diverse afmetingen en vormen: compact, plat en langwerpig, horizontale of verticale badkamer-radiatoren. Specifiek is de design radiator. Bij een design radiator is er een keuze mogelijkheid in modellen en kleuren. Eigenlijk is er voor elke badkamer een passende design radiator te vinden.

Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt een comfortabele warmte. Er zijn twee soorten vloerverwarming; elektrische verwarming of middels warmwater leidingen in de vloer. Elektrische vloerverwarming verwarmt middels een vloerverwarmingskabel of vloerverwarmingsmat onder de vloertegels. Bij vloerverwarming via leidingen is er een aansluiting met de bestaande Cv-installatie.

Inloop douche

Bij een inloop douche kan dit vloerdeel van de badkamer ook voorzien worden van vloerverwarming. Tijdens het douchen zorgt dit voor extra warmte. Belangrijk is om de vloerverwarming niet te dicht bij het putje of de drain aan te leggen. Door de warmte kan de afvoer erg snel droog komen te staan. Een inloopdouche kopen kan dus met alle comfort. Een andere optie is nog wandverwarming voor extra comfort.

De meeste mensen kennen vloerverwarming gekoppeld aan de cv-ketel. De ketel levert de warmte. Voordeel is dat dit goedkoper is dan elektrisch verwarmen. Nadeel is dat het vrij lang duurt voordat de vloer verwarmt is. Omdat een badkamer maar op enkele momenten van de dag wordt gebruikt, is elektrisch verwarmen kostenbesparend. Zorg bij radiator verwarming dat de radiator op de koudste plek in de badkamer geplaatst wordt, bijvoorbeeld tegen een buitenmuur of onder een vensterraam. Hierdoor wordt de koude lucht meteen opgewarmd.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.