Dark Mode On / Off

Regenachtige dagen in de zomer? Deze zomerjas moet je hebben!

Regenachtige dagen in de zomer Deze zomerjas moet je hebben!

De zomer geeft geen garantie op echt zomerweer, zeker niet in Nederland. Het is daarom fijn om een zomerjas aan te schaffen die ook tegen water kan, zodat je droog blijft als er ineens een stortbui naar beneden komt. Het is praktisch om één jas te hebben die je voor meerdere weersomstandigheden kunt gebruiken, in plaats dat je meerdere jassen moet kopen. In dit artikel behandelen we de belangrijke eigenschappen van een zomerjas.

Kies een jas die aansluit bij jouw figuur

Je moet je prettig voelen in de kleding die je draagt en dat geldt ook voor de jas. Daarom is het belangrijk dat de jas goed aansluit bij jouw figuur, de jas mag niet te groot zitten, maar zeker ook niet te klein! Bekijk hieronder welke jassen er goed zijn voor welk figuur:

  • Peer figuur: Als je een peer figuur hebt, zijn je heupen breder dan je bovenlichaam. Dit kun je in balans brengen door een jas te dragen waarbij je de nadruk legt op je schouders.
  • Appel figuur: Bij een appel figuur zijn jouw buik en borst voller dan de rest van je lichaam. De benen zijn smaller, je kunt dit meer in balans brengen door een A-lijn jas te dragen.
  • Rechthoekig figuur: Als een rechthoekig figuur hebt, zit er weinig verschil tussen boven- en onderlichaam. Door een trenchcoat of een getailleerde jas te dragen, kun je iets van een figuur creëren.
  • Zandloper figuur: Bij een zandloper figuur heb je een smalle taille, maar brede schouders en heupen. Ook hier kun je dan kiezen voor een trenchcoat.

Kies een waterdichte jas

Een zomer jas heren moet naast dat het er mooi uitziet, goed zitten en waterdicht zijn. Daarnaast moet de jas niet te dik zijn, anders heb je het te warm op zonnige dagen. Er zijn veel verschillende soorten jassen:

  • Trenchcoat: de trenchcoat kun je op zowel zonnige als regenachtige dagen dragen. De trenchcoat is namelijk gemaakt van een waterdichte stof die niet verstikkend aanvoelt. De benen blijven droog tijdens een regenbui, omdat de jas wat langer valt.
  • Regenjas: een regenjas is helemaal niet modieus, maar als het echt regent dat het giet, wil je echt een regenjas aan. Dit is de enige jas die je als extra zou moeten aanschaffen.
  • Windjack: deze jas is geschikt voor de warmere dagen, omdat het gemaakt is van lichtgewicht materiaal. Dit materiaal is ook ideaal tijdens de koudere dagen, het houdt namelijk de kou buiten. En als laatste pluspunt: een windjack is gemaakt van waterafstotend materiaal.

Draag de zomerjas in combinatie met leuke sneakers

Onder de zomerjas kun je heel goed mooie heren sneakers dragen. Sneakers hebben een hoog draagcomfort en zijn ideaal om te dragen tijdens alle activiteiten. Je hebt de sneaker in veel verschillende modellen en kleuren.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen