Dark Mode On / Off

Richard Osman – De man die twee keer doodging

Het is weer donderdag, en de vier bejaarde leden van de moordclub verzamelen zich in het restaurant van hun verzorgingstehuis. Terwijl de flessen wijn op tafel komen hopen Joyce, Ibrahim en Ron dat Elizabeth een nieuwe cold case voor hen heeft – een moordzaak die ze als amateurspeurders kunnen gaan oplossen.

Elizabeth is er echter met haar hoofd niet bij. Ze heeft een brief ontvangen van haar voormalige echtgenoot Douglas. Hij werkt voor de Engelse inlichtingendienst M15 en is op de vlucht voor de maffia, vanwege een akkefietje met 20 miljoen pond aan gestolen diamanten.
Voordat de moordclub hem kan helpen, wordt Douglas vermoord. De vier bejaarde speurneuzen zijn nu zelf het doelwit. Slagen ze erin de diamanten op te sporen voordat de moordenaar hen uit de weg laat ruimen?

Richard Osman is televisieproducent en de presentator van Pointless en andere populaire programma’s op de BBC. De moordclub (op donderdag) was zijn debuut en is het bestverkochte boek van Engeland in 2020. Ook in Nederland is het boek goed ontvangen en werd het meermaals herdrukt. Steven Spielberg heeft de filmrechten gekocht.

Uitg. Cargo

Aanbevolen artikelen