Dark Mode On / Off

Roden – Speelgoedmuseum Kinderwereld

Speelgoedmuseum Kinderwereld is een museum boordevol antiek en nostalgisch speelgoed.

Speelgoed om naar te kijken, maar ook heel veel om zelf mee te spelen.
Naast de vaste collectie worden jaarlijks wisseltentoonstellingen georganiseerd.
Raadpleeg voor de lopende exposities onze website www.museumkinderwereld.nl.

Kinderwereld is gehuisvest in een voormalige boerderij annex dokterswoning en is inmiddels uitgebreid met een grote ruimte waarin het museumcafé is ondergebracht en waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Het museum bevindt zich in het centrum van Roden en wel op de Brink, schuin tegenover het beeld van Ot en Sien en is toegankelijk voor minder validen.

In de sfeer van toen haalt u herinneringen op aan uw jeugd en waar u zelfs buiten op het authentieke plein nog kunt hoepelen, tollen, hinkelen en blikgooien. De durfals kunnen een ritje maken op een vélocipède of een vliegende Hollander. Zelfs een draaimolen uit de jaren dertig van de vorige eeuw draait nog regelmatig zijn rondjes op het speelplein.

Bent u uitgespeeld en uitgekeken, dan is er gelegenheid om in het museumcafé of buiten op het terras even bij te komen met een vers kopje koffie of thee met eventueel een lekkere versnapering erbij. Een glaasje frisdrank of een ijsje is ook te verkrijgen in Kinderwereld.

Kijken en spelen is het motto van Speelgoedmuseum Kinderwereld. Kortom, Kinderwereld is het leukste kijk- en doemuseum voor de hele familie in Noord-Nederland! Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en tentoonstellingen, like dan onze facebookpagina of bezoek de website www.museumkinderwereld.nl.

Brink 31, 9301 JK Roden
Tel. 050 5018851
www.museumkinderwereld.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen