Dark Mode On / Off

Sausjes, gezond en ongezond

Welk sausje heeft de voorkeur?

Welk sausje heeft de voorkeur?

Rode sausjes zoals tomatenketchup, schaslicksaus, currysaus etc. zijn gezonde sausjes. Deze bevatten de stof Lycopeen uit de tomaat (hoofd-bestandeel) dat bij mannen de kans op prostaatkanker beduidend verminderd. Het nadeel van dit soort sausjes is dat ze vaak veel te veel zout bevatten.

De tegenhanger van de rode sausjes is de groep vette, calorierijke sauzen zoals mayonaise, fritessaus etc., ze werken cholesterol-verhogend. Halvanaise en magere fritessaus bevatten wel minder calorieën maar net zoveel cholesterol-verhogend verzadigd vet als mayonaise. Knoflooksaus of een cocktailsaus zijn een goed alternatief voor halva- en mayonaise.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.