Dark Mode On / Off

Schone autoruiten verhoogt veiligheid

Snel en eenvoudig schoonmaken van de autoruiten

Smerige autoruiten zijn niet alleen een bron van ergernis maar het komt ook zeker de veiligheid in het verkeer niet ten goede. Vooral in de zomermaanden is het haast dagelijks nodig om alle insecten van de ramen te poetsen.

Eenvoudige manier om de autoruiten weer schoon te krijgen

Een snelle en doeltreffende manier om de ramen weer mooi schoon te krijgen is met een keukenrol en een fles glasreiniger (ook de goedkope werkt goed). In de autoshop zijn ook alle schoonmaakartikelen voorradig maar dan ben je wel stukken duurder uit. Schoonmaken aan de binnenkant gaat snel en eenvoudig. Spuit glasreiniger op de ramen en daarna goed nawrijven met een stuk keukenrol.

Voor de buitenkant is iets meer tijd nodig. Vooral de insecten, vogelpoep en boomhars zitten meestal erg vast op de ruit. Neem een emmer met lauw/warm water met daarin een beetje afwasmiddel. Even flink boenen is in de meeste gevallen dan wel voldoende. Daarna droog maken met een schone zeem. Een en ander is af te raden als de auto in de zon staat. De ramen drogen dan te snel op waarna strepen zichtbaar worden.

Wanneer de insecten moeilijk te verwijderen zijn kun je er een krant op leggen, nat maken, en daarna met insecten en al er weer afhalen. Ook een goede tip is om een panty om een spons te doen, dat werkt uitstekend. Na-reinigen met glasreiniger en afdrogen met keukenrol. Ook in garage’s worden autoruiten vaak schoongemaakt met een natte krant. De inkt zorgt ervoor dat het vuil in de krant wordt getrokken. Met een verbluffend resultaat. Je kunt weer veilig de weg op.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.