Dark Mode On / Off

Wat zijn precies slaapbenen

Slaapbenen

Een slapend been duurt vaak maar kort

Slapen is echter niet het juiste woord, een slapend been is het gevolg van een onderbreking van de bloedtoevoer. Als je langere tijd in een vreemde houding zit of ligt kan er een tekort aan bloed (dus zuurstof en glucose) ontstaan. Ook de zenuwuiteinden in het been verliezen het contact met de hersenen.

Het tintelende gevoel is niet meer dan een waarschuwing. Zodra het bloed weer kan stromen wordt dit erger omdat er tijdelijk extra veel zenuwprikkels worden verzonden om het contact met de hersenen te herstellen.

Gelukkig duurt het maar kort, maar helemaal ongevaarlijk is het niet. Heb je een slapende voet ga er dan niet te snel op staan, iedere sturing ontbreekt namelijk waardoor je een flinke val kunt maken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.