Dark Mode On / Off

Stappenplan: zo regel je eenvoudig goedkoper internet!

Wat geld overhouden voor de kids of kleinkinderen, iets leuks doen met je partner, of gezellig uit eten met vrienden, daar kun je allemaal extra vaak van genieten als je maandelijks wat centen overhoudt. Zou jij nog wel wat extra willen besparen? Neem dan je internet abonnement onder de loep. Grote kans dat het goedkoper kan, en je regelt het op een eenvoudige manier. We vertellen hoe!
 

  1. Kijk wanneer je vast contract afloopt


Wordt je contract voor internet per maand verlengd? Dan is dit stappenplan helemaal perfect voor je! Zit je echter nog gebonden aan een vast contract? Dan moet je even geduld hebben en kun je dit stappenplan opslaan voor een later moment. In dat geval betaal je namelijk een boete, die vaak hoger is in verhouding tot het voordeel dat je kunt behalen. Verhoogt de aanbieder uit zichzelf ineens de prijs? Dan mag je boetevrij van je contract af!
 

  1. Vergelijk de aanbiedingen bij providers


Dan is het nu tijd om de aanbiedingen te vergelijken. Hierbij kun je kiezen voor internet, of dit in combinatie met televisie en bellen. Internet en tv vergelijken doe je hier aan de hand van een postcodecheck. Vul je postcode en huisnummer in en ontdek direct alle deals op jouw adres. De korting kan oplopen tot wel 50% per maand in het eerste (half) jaar van je abonnement, waardoor je tientallen euro’s bespaart.

Waar houd je rekening mee als je abonnementen vergelijkt:

Denk na over de gewenste internetsnelheid

Ben je tevreden over je huidige snelheid? Dan kun je prima voor dezelfde snelheid kiezen! Maar wanneer je steeds vaker gebruik maakt van smarthome producten, veel streamt en videobelt, dan zou een sneller abonnement een optie kunnen zijn. Je kunt tevens overstappen naar glasvezel internet, dat is super stabiel en razendsnel. Dit is echter wel wat prijziger. Ben je dus nu tevreden over je snelheid, dan is het wellicht onnodig voor je om over te schakelen naar een sneller abonnement.

Internet wel of niet in combinatie met tv en bellen

Waar we vroeger nog vaak bellen in ons abonnement opnamen, is dat tegenwoordig steeds minder relevant. Dat komt omdat we vaker gebruik maken van onze mobiele telefoon. Overweeg als je nog een vaste lijn hebt of je deze nog wel nodig hebt. Dat geldt ook voor tv. Steeds vaker gebruiken we streamingsdiensten in plaats van de vaste zenders, waardoor ook dat deel van je pakket mogelijk overbodig is voor jou.

Neem extra voordelen mee in je keuze

Voordat je de knoop doorhakt voor een bepaalde provider, is het handig om nog even te kijken welke extra’s je in de wacht kunt slepen. Zo krijg je bij een combinatie met tv bijvoorbeeld gratis abonnementen op streamingsdiensten cadeau. Denk aan Filmbox, ESPN, Canal+ Films & Series en Film1. Ook kun je bij sommige aanbieders korting krijgen op een gekoppeld mobiel abonnement, of op energie. Neem deze opties eens onder de loep en check waar je onder de streep het voordeligst uitkomt.
 

  1. Maak gebruik van de gratis overstapservice


Nadat je een keuze hebt gemaakt voor een bepaald abonnement is het tijd om over te stappen. Vul daarvoor je gegevens in bij je nieuwe aanbieder. Die regelt vervolgens alles voor je, waaronder ook het opzeggen van je huidige abonnement. En zo heb je zelf nergens omkijken naar! Jij stapt op een voordelige manier over naar een goedkoper abo met welkomstkorting, en kunt deze truc weer herhalen na afloop van je vaste contract!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen