Dark Mode On / Off

Te gemakkelijk een hoge lening

Te hoge leningen

Te hoge leningen | Te hoge rente

Postorderbedrijven, banken en andere kredietverstrekkers willen maar wat graag. Nog steeds worden er onverantwoorde hoge leningen afgesloten waardoor mensen in de problemen komen.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM), die toezicht moet houden op de geldverstrekkers vindt ook dat de reklame voor leningen niet deugen. Door de kredietverstrekkers is nu beterschap beloofd. Voortaan zal de consument minder geld kunnen lenen en voor leningen vanaf 250 euro moet men eerst actief informatie verzamelen over de financiële situatie van de klant. De hoogte van het inkomen en de vaste lasten zullen bekeken worden.

De reklames voor krediet voldoen ook niet aan de regels. In veel gevallen ontbreekt de informatie over het effectief rentepercentage en of het gaat om een doorlopend krediet of niet.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.