Dark Mode On / Off

Een hartelijke ontvangst op Terschelling.

een hartelijke ontvangst op Terschelling.

Kent u het eilandgevoel dat al begint op de veerboot? Het besef dat u naar het eiland Terschelling gaat, omringd door de zoute zee. Een plek waar het bijna altijd waait en waar de geur van het zilte water u het gevoel geeft gereinigd te worden.

Bij aankomst in de haven van Terschelling staan de eilandbewoners klaar om u te begroeten. De aankomst op Terschelling is uniek. U vaart de enige haven in Nederland binnen die in een natuurlijke baai ligt.

Tijdens de overtocht van Harlingen naar Terschelling ziet u in de verte de Brandaris. De 400 jaar oude Brandaris staat midden in het dorp West-Terschelling en volgt 24 uur per dag het scheepvaartverkeer. De Brandaris zorgt ervoor dat u nooit verdwaalt.

Zonnen of juist uitwaaien op het strand. Op Terschelling beleeft u de jaargetijden. Twee keer per dag weer een unieke ervaring. Het getij reinigt de zandvlakte en verrijkt het kustwater met zuurstof.

In 1868 wordt op Terschelling de eerste cranberrystruik opgemerkt. Jaren later groeien er allemaal struikjes in de duinvallei, met in de herfst donkerrode bessen. Overal op het eiland kunt u producten proeven en kopen van Cranberries. Brengt u eens een bezoek aan één van de prachtige velden en ambachtelijke boerderijen.

Op Terschelling zijn vele gezellige dorpen te vinden. Midsland is een dorp met een eigen karakter. De oude lage geelstenen huizen met rode dakpannen zorgen voor een knusse besloten sfeer. In het bruisende hart van het havendorp West-Terschelling geniet u volop van de gezelligheid in de winkelstraatjes en in de ouderwetse café’s.

De waddeneilanden zijn uniek om hun gevarieerde landschap; strand, zee en duinen zijn de meest karakteristieke eigenschappen van wat eens zandverstuivingen waren.

Met de fiets kunt u het eiland ontdekken of een heerlijke dag aan het strand. Om Terschelling te verkennen verplaatst u zich het beste op de fiets.

Bron: terschellingrecreatie.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.