Dark Mode On / Off

The Garden city of Lights – Kuala Lumpur

Kuala Lumpur| "the Garden City of Lights"

Kuala Lumpur wordt wel “the Garden City of Lights” genoemd. De hoofdstad van Maleisië, ligt aan de westkust van het schiereiland, op 35 km van de kust en 60 km van de luchthaven. Het is een stad waar het moderne westen en het kleurrijke oosten elkaar ontmoeten.

Niet te missen in deze stad is een bezoek aan een van de wolkenkrabbers voor een bijzonder uitzicht over de stad, bijvoorbeeld de Petronas Twin Towers. Ook een bezoek aan een het koninklijk paleis, Chinatown, de nationale moskee, het onafhankelijksplein en het tempelcomplex Batu Caves zijn zeker aan te raden. De beroemde Batu Caves liggen ten noorden van Kuala Lumpur en bestaan uit een grote rotsformatie van kalksteen waarin zich een aantel grotten bevinden. Een van de grootste grotten hier is de kathedraalgrot die veranderd is in een Hindoetempel. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de beroemde tinfabriek de Royal Selangor Pewter Factory en de Menara Communicatietoren.

De omgeving tussen Kuala Lumpur en de Cameron Highlands is rijk aan prachtige bezienswaardigheden. De Cameron Highlands vormen het mooiste heuvelgebied in Maleisi en zijn grotendeels begroeid met thee- en groenteplantages.

Natuurliefhebbers kunnen te voet ontdekkingstochten maken en genieten van de spectaculaire uitzichten, die het bos- en berglandschap biedt. Al wandelend kunt u het best de natuurlijke schoonheid van Cameron Highlands ontdekken.

U kunt een nederzetting van de Orang Asli, de inheemse bewoners van de hooglanden, bekijken en zien hoe bamboemanden gemaakt worden. Andere bestemmingen zijn de lokale markten, de vlinderboerderij en een theefabriek. Ook een bezoek aan de Lata Iskander, een prachtige waterval halverwege de hooglanden, is meer dan de moeite waard.

Highlights:

Petronas Towers (zie ook de speciale site van de Petronas Towers). Deze zijn 452 meter hoog. Deze hoogste gebouwen ter wereld torenen hoog boven de stad uit, je kunt ze niet missen. Onder in de Petronas Towers is een airconditioned winkelcentrum van 6 verdiepingen. Je kunt ook naar het restaurant gaan in de toren voor een mooi uitzicht.

Central Market. Dit is een overdekte markt van twee verdiepingen.

Masjid Jame moskee

Batu Caves (zie de speciale site van de Batu Caves).

Telecommunicatietoren: KL-tower, voor een prachtig uitzicht over de stad

Bron: aseanholiday.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.