Dark Mode On / Off

Transportfiets – Veel bagage maakt fiets onstabiel

Transportfiets | Handig vervoermiddel voor veel bagage maar niet altijd even stabiel.

Op straat kom je ze overal tegen, de transportfiets. Een handige tweewieler die voorop de fiets voorzien is van een draagrek of een grote mand. De jeugd, met name meisjes, versieren de mand veelal met bloemenslingers en dit maakt de fiets tot een vrolijke verschijning in het straatbeeld.

De transportfietsen hebben echter één nadeel, blijkt uit testen die vermeld staan in de Kampioen. De ANWB deed een test naar acht transportfietsen. Vijf van deze fietsen bleven niet stevig op de standaard staan wanneer de fiets wordt gestald. Ook niet met een dubbele standaard.

Verder wordt opgemerkt dat een transportfiets meer kracht vereist dan een gewone stadsfiets. Als winnaar uit de test komt de Gazelle Duty NL naar voren. Deze kreeg een rapportcijfer van 7,6.  Gazelle gaat n.a.v. de test de overbrengingsverhoudingen van komende modellen aanpassen, waardoor de transportfietsen in de toekomst lichter zullen trappen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.