Dark Mode On / Off

Venlo heeft 1e Floriade Nordic Walking route

Nordic walking

Floriade 2012 | Eerste Floriade Nordic Walking Route

Vooruitlopend op de Floriade 2012, heeft Venlo de eerste Floriade Nordic Walking Route, zodat je avontuurlijk kunt wandelen over de groene loper die komt vanuit het stadscentrum van Venlo.

Nordic walking is een loopsport die in Nederland snel aan populariteit wint. Het is een gezonde en ontspannende manier van genieten in het groen en daar ligt nu het raakvlak met de Floriade 2012, want het thema Relax & Heal is één van de pijlers van de Floriade ’nieuwe stijl’.

Het Floriade 2012 Team, Nordic Walking Nederland en VVV Noord- en Midden-Limburg hebben de handen in elkaar geslagen en hebben de eerste Floriade Nordic Walking Route ontwikkeld. Tijdens de Floriade Nordic Walking Route krijgen wandelaars alvast een voorproefje van het groene belevingsevenement in 2012. De routes voeren namelijk langs een aantal tuinbouwgerelateerde bedrijven waar nordic walkers van harte welkom zijn om het belang van de tuinbouw te ervaren. Ook parken en kunst in het groen maken deel uit van de route.

De wandelroute heeft een lengte van 15 kilometer en loopt door stedelijk groen, bos, heide en tuinbouwgebieden. De route bestaat uit drie ‘lussen’, zodat je de route op de stippellijnen kunt inkorten als je dat wilt. De Floriade Nordic Walking Route-flyer is te koop bij de VVV-winkels in Noord- en Midden-Limburg.

Klik ook hier voor meer informatie.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen