Dark Mode On / Off

Vlieland is anders dan de andere waddeneilanden

Vlieland is anders dan de andere waddeneilanden

In het dorp op Vlieland bevinden zich vele monumentale panden

Vlieland is anders dan de andere waddeneilanden en dat zie je met name vanuit de lucht.

Liggen bij de andere waddeneilanden de zandplaat, het voornaamste dorp en de veerdam aan de westkant en de woeste gronden aan de oostzijde, bij Vlieland is dat juist andersom.

De zandplaat ’Richel’ en het dorp liggen in het oosten en de natuur in de vorm van een kale vlakte aan de andere zijde.

De enorme zandvoorraad op de Vliehors zorgde voor de vorming van de hoogste duin van de waddeneilanden: 40 meter hoog is de Vuurboetsduin, waar bovenop de vuurtoren geplaatst is.

In het dorp op Vlieland bevinden zich vele monumentale panden, waardoor je 100 jaar terug in de tijd lijkt te gaan. Het dorp kent ook vele winkeltjes en terrassen.

Meer info: www.vlieland.net

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen