Dark Mode On / Off

Vlissingen – Reptielen Zoo Iguana

Reptielen Zoo Iguana

Reptielen Zoo Iguana | Een heuse dierentuin in Vlissingen

In het hartje van Vlissingen vindt u sinds 1982 één van de oudste reptielenzoo’s van Nederland: Reptielenzoo Iguana. In de loop der jaren is de Reptielenzoo steeds verder  uitgebreid in vijf monumentale gebouwen, van het oude gerechtsgebouw uit de 16de eeuw tot een RK -meisjesschool uit 1900. Iguana is de grootste geheel overdekte Reptielenzoo van Europa.

Reptielenzoo Iguana is ontstaan door het opvangen van afgedankte, gevonden of in beslag genomen dieren. Van luipaardgekko’s, reuzenschildpadden tot netpythons, al onze dieren zijn op deze wijze binnen gekomen. De verzorging van de dieren wordt bekostigd door de opbrengsten van de winkel- verkoop en de entree van de bezoekers. Door de oude gebouwen zijn er veel trappen, op elke verdieping zijn er stoelen om even uit te rusten. Ook zijn er twee kantines  om iets te eten of te drinken.

Onze nieuwste aanwinst zijn de nachtdierenverblijven, het dag en nacht ritme is hier omgewisseld, zodat nachtdieren, zoals de makikikkers of keizerschorpioenen, actief te zien zijn. In de zomervakantie worden er in de ochtend voordrachten gehouden met levende dieren die u  zelfs kunt aanraken!

Ontdek Reptielenzoo Iguana. Een leuk dagje uit, met uw partner of met uw (klein)kind.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen