Dark Mode On / Off

Vuurwerk? Pas op met sterretjes

Vuurwerk? Pas op met sterretjes
Veelal wordt gedacht dat sterretjes koud vuur is. Maar pas op, niets is minder waar. Ook sterretjes kunnen behoorlijke brandwonden veroorzaken. Ook zijn sterretjes in staat papieren slingers of servetten te laten ontbranden. Om kinderen te behoeden voor vuurwerk worden nogal eens sterretjes gegeven, deze zijn ook het hele jaar verkrijgbaar omdat ze vallen onder het zogenaamde schertsvuurwerk.Ook op kinderverjaardagen of tijdens een feestje worden sterretjes nog wel eens op tafel gezet. Wanneer het sterretje is opgebrand, dan gloeit het stokje ook nog heel lang na. Deze kan voor flinke brandwonden zorgen. Het ijzeren staafje heeft na het spatten een temperatuur van 1000 graden. Wanneer dit op de huid terecht komt blijft er niets van de huid over.

Het advies van de Brandwondenstichting in Beverwijk is dan ook, gebruik sterretjes nooit binnenshuis maar alleen buiten. Wees er voorzichtig mee en op je hoede wanneer je deze aan kinderen geeft.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.