Dark Mode On / Off

Waar is die 1 miljard gulden gebleven?

huishoudboekje is favoriet

Euro | Nog veel guldens zijn niet ingewisseld

Het is alweer 9 jaar geleden dat de euro is ingevoerd en iedereen zijn geld moest omwisselen. Toch maakt De Nederlandse Bank bekend dat er nog steeds 1 miljard aan guldens niet is omgewisseld. Waar is al dit geld gebleven? Hebben we dan toch de jas, die al jaren op zolder hangt, niet goed gecontroleerd? Of ligt er toch nog een oude sok met spaargeld in n of andere kast?

De nieuws website Metro deed onderzoek naar al dit ‘verloren geld’ en denkt dat verzamelaars nog een aardig deel in hun bezit hebben of dat het middels toeristen is meegenomen naar hun thuisland. De Nederlandse Bank maakt nogmaals bekend dat gulden-biljetten nog steeds kunnen worden ingewisseld voor euro’s. Elke werkdag van negen tot vier uur kan men terecht bij DNB. Wel een legitimatiebewijs meenemen en doe dit voor het jaar 2032.

Muntgeld kun je kwijt bij de Koninklijke Nederlandse Munt of munthandelaren. Echter niet alle munten zijn welkom, dus informeer eerst even of ook jouw munten nog waarde hebben. Op verkoopsites als Marktplaats worden soms aardige bedragen geboden voor bankbiljetten. Het is goed mogelijk dat je er op die manier ook nog iets aan kunt verdienen.

Op de marktplaats voor verzamelaars ‘Catawiki.nl’ zie je een bod van 18.000,= voor een zilveren dubbeltje uit 1944 en een guldenmunt uit 1906 kreeg een bod van maar liefst 2000,=. Toch nog maar eens flink zoeken of er ergens nog iets ligt.

Bron: Metronieuws

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.