Dark Mode On / Off

Goed voorbereid op vakantie met checklist

hoeveel is vakantie budget?

Vakantiebudget | Vakantie valt meestal duurder uit

Driekwart Nederlandse gezinnen bepaalt vooraf geen vakantiebudget.

TNS NIPO heeft in opdracht van Wijzer in Geldzaken een onderzoek uitgevoerd naar de uitgaven voor een vakantie. Ongeveer 75 procent van de vakantiegangers is niet op de hoogte van wat de vakantie nu eigenlijk gaat kosten.  25 procent vakanties pakt duurder uit. Zonder discussie… Meer dan 80% van de gezinnen weet achteraf wat de vakantie in totaal ongeveer heeft gekost. Voor een kwart pakt dit hoger uit dan van te voren gepland of verwacht, waarbij het geen verschil maakt of er vooraf wel of geen budget is opgesteld. Gemiddeld pakt de vakantie voor deze mensen 20% duurder uit. Dat er meer kosten zijn gemaakt gedurende de vakantie leidt meestal niet tot problemen.

“Wijzer in Geldzaken” komt nu met een checklist waarop komende vakantiegangers veel tips kunnen vinden, met name op financieel gebied. Zo is er te vinden wat de kosten zijn van pinnen in het buitenland, verzekeringen en veel tips en informatie over het vakantiebudget om niet achteraf in de problemen te komen.

Klik Hier voor de checklist.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen