Dark Mode On / Off

Wat zijn de beste e-bike merken?

Wat zijn de beste e-bike merken

Tegenwoordig is de elektrische fiets razend populair in Nederland. Het is dan ook logisch dat veel fietsmerken e-bikes op de markt hebben gebracht in ons land. Als je een elektrische fiets wilt kopen, is het maken van een keuze hierdoor flink lastiger geworden. Gelukkig zijn er een paar merken die echt koplopers zijn in deze branche. Je doet er daarom goed aan om een e-bike te kopen van een van de volgende fabrikanten.

Gazelle

Als je voorkeur uitgaat naar een Nederlands merk, hoef je eigenlijk niet verder te kijken dan Gazelle. Deze fabrikant produceert al tijden geweldige fietsen zonder trapondersteuning, maar inmiddels kun je dus ook een Gazelle elektrische fiets kopen. Deze modellen zien er prachtig en hip uit, terwijl ze ook nog eens een stevige constructie hebben. De e-bikes van Gazelle bevatten vaak een motor van Shimano of Bosch die in het midden bij de pedalen geplaatst is.

Cortina

Er zijn nog meer Nederlandse fietsfabrikanten die e-bikes op de markt hebben gebracht. Het Zwolse merk Cortina is hier een goed voorbeeld van. Alhoewel Cortina relatief nieuw is, doet deze producent het erg goed als het gaat om elektrische fietsen. Een Cortina elektrische fiets is vooral geschikt voor mensen die in steden wonen, een e-bike kopen in de vorm van een mountainbike is bij Cortina dus niet mogelijk.

Sparta

Laten we verder gaan met nog een Nederlands merk: Sparta. Deze fabrikant produceert kwalitatieve elektrische fietsen die verdeeld zijn in drie series: woon-werk, city en allround e-bikes. Je kunt zelf bepalen welke serie het meest geschikt is voor wat je zoekt, maar het is goed om te weten dat de woon-werk elektrische fietsen van Sparta zo snel zijn dat je verplicht een helm moet dragen.

Cube

Er zijn natuurlijk ook geweldige buitenlandse merken die je moet kennen als je een e-bike wilt kopen. Cube is hier een goed voorbeeld van. Deze producent komt uit Duitsland en begon in 1993 met het fabriceren van voornamelijk mountainbikes en racefietsen. Inmiddels heeft Cube dus ook elektrische fietsen ontwikkeld die allemaal voorzien zijn van een Bosch motor. Deze modellen zijn daarnaast altijd van een hoge kwaliteit!

Giant

Als je een e-bike wilt kopen, moet je ook zeker naar de modellen van Giant kijken. Dit merk komt uit Taiwan en biedt veel verschillende fietsen aan, waaronder dus de elektrische fietsen. Deze modellen kunnen voorzien worden van een motor van Yamaha, wat vaak kwalitatieve exemplaren zijn. De elektrische fietsen van Giant zien er bovendien stijlvol uit.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen