Dark Mode On / Off

Weervlekken kun je goed behandelen

vlekken verwijderen

Het behandelen van weervlekken is vaak de moeite waard.

Weervlekken kun je goed behandelen. Het zou zonde zijn om al direct de kleding of het gordijn weg te gooien. Het is altijd het proberen waard.

Aangeraden wordt om weervlekken in ongekleurde kookechte katoen en linnen stoffen te verwijderen met een verdunde oplossing van water (95%) met

Weervlekken kun je goed behandelen
 

bleekwater of chloorbleekmiddel (10%). Dan behandel je de vlekken door ze te deppen met deze oplossing en daarna goed uitspoelen in koud water. Wil je zeker zijn dat er geen vlekken zijn achtergebleven was het dan nog even volgens het wasvoorschrift.

Gaat het om gekleurd katoen, linnen, wollen, zijden en synthetische stoffen maak dan een oplossing van water met zout (5%). Ook in dit geval goed deppen en deze naspoelen in een sopje handwarm water.

Blauwe regen kan ook flinke vlekken geven. Hoe je die te lijf gaat? Lees het artikel Opgepast voor vlekken van blauwe regen.

Bron: Oma weet raad

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen