Dark Mode On / Off

Zo zorg je dat jouw woning een veilig thuis is

Maak van je woning een veilig thuis, door deze op een deugdelijke wijze te beveiligen. Een goede beveiliging is in de huidige tijd allerminst een zekerheid. Inbrekers gebruiken relatief veel geweld om een deur of raam te forceren, met alle risico’s van dien. Hoe minimaliseer je het risico op zo’n situatie? Dit begint bij een partij als deur-cilindersloten.nl, waar je kwalitatief goede sloten vindt voor de deuren van je woning. Cilindersloten zijn een absolute must voor een goede beveiliging van je huis. Bij de aankoop van goede cilindersloten voor je woning heb je de keuze uit profielcilinders, halve cilinders en knopcilinders. Het is afhankelijk van de te beveiligen deur in huis, welke van deze opties het meest geschikt is. Vaak gaat het om een profielcilinder, zeker voor de voor- en achterdeur. Wil je de deur van je losstaande schuur van een slot voorzien? In dat geval volstaat een knopcilinder. 

Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) geeft sloten een beoordeling 

Wanneer je de verschillende cilindersloten met elkaar vergelijkt, zal opvallen dat deze een beoordeling hebben gekregen. Deze beoordeling wordt gegeven door Stichting Kwaliteit Gevelbouw, vaak afgekort tot SKG. Een cilinderslot krijgt normaliter twee of drie sterren toegekend. Het verschil zit hierbij in het feit dat een SKG 3***-cilinderslot is uitgevoerd met een kerntrekbeveiliging. Zeker op de voor- en achterdeur is dat wenselijk. Het kan voorkomen dat het veiligheidsbeslag op deze deuren zelf al over deze kerntrekbeveiliging beschikt. In dat geval volstaat een SKG 2**-slot. 

Woning beveiligen met een camera 

Schrik een mogelijke inbreker op voorhand af, door deze op camera vast te leggen. Hang een beveiligingscamera op aan de gevel van je woning. Ook populair is tegenwoordig de slimme deurbel. Niet alleen om de kans op een inbraak te verkleinen. De deurbel vertelt je ook wie er ’s avonds voor de deur staat, wanneer er wordt aangebeld. Het geeft je een veilig gevoel! 

Overweeg het gebruik van een alarmsysteem in huis 

Naast een kwalitatief zeer goed cilinderslot op de deuren van je woning, is het interessant om de aanschaf van een alarmsysteem te overwegen. Er zijn verschillende organisaties die complete alarminstallaties aanbieden. Regelmatig gaat het om een systeem dat gekoppeld is aan een centrale (particuliere) meldkamer. Is het alarm geactiveerd in huis? In dat geval neemt deze meldkamer contact met je op om te kijken of er een beveiliger moet worden gestuurd. Let op, het gaat hierbij niet om de meldkamer van de nationale hulpdiensten. 

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen