Dark Mode On / Off

Glasvezel internet: Supersnel en betrouwbaar internet

Snel en betrouwbaar internet wordt steeds meer gezien als basisbehoefte in ons leven. We willen voortdurend toegang tot belangrijke applicaties en Cloud services op onze desktops, laptops en smartphones. En met de trend van thuiswerken is het wel zo praktisch als een belangrijke videocall met collega's of klanten visueel en akoestisch soepel verloopt. De realiteit is helaas niet altijd ideaal. Lang wachten op het binnenhalen van downloads, een videogesprek met haperend geluid of een webpagina die vele minuten nodig heeft om te laden. Gelukkig behoort langzaam en onbetrouwbaar internet, dankzij de razendsnelle technologie van glasvezel internet, steeds meer tot het verleden.

Glasvezel is de oplossing

Glasvezel is een flinterdunne vezel van glas, waarmee data uitgewisseld wordt met de snelheid van het licht. Dit gebeurt met een flitsende laser, een geavanceerde technologie die supersnel internet mogelijk maakt. De hoge snelheid en bandbreedte maken glasvezel tot het netwerk van de toekomst. Want alleen deze technologie kan de toenemende vraag naar data in ons land aan. Het is een betrouwbaar netwerk dat geen moment hapert en zorgt ervoor dat al je op alle apparaten stabiel en snel internet hebt.

Tegelijk online zijn en onbeperkt streamen

Met glasvezel profiteer je van een internetsnelheid tot maar liefst 8 Gbit/s. Dit betekent dat alle bewoners tegelijkertijd en zonder onderbreking kunnen internetten en vrijwel onbeperkt kunnen streamen. Glasvezel internet biedt een ideale uitkomst als je veel thuis werkt met thuiswonende kinderen. Zo kun jij zonder ongemak videobellen en kunnen andere gezinsleden zonder problemen internetten, up- en downloaden of streamen. Superfijn toch?

Geld besparen

Je betaalt vaak meer dan enkele tientjes per maand voor je glasvezelinternet, zeker als je een alles-in-1 abonnement hebt. Een flinke uitgave waar je gelukkig best aardig op kunt besparen. Vergelijk internetproviders om te zien of je nog steeds bij de beste en goedkoopste aanbieder zit. Misschien ben je niet alleen goedkoper uit bij een andere provider, maar profiteer je bij die andere provider ook van hogere snelheden.

Heb je thuis traag internet? Dan wil je waarschijnlijk meteen meer betalen voor sneller internet. Maar daar ligt niet altijd het probleem. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je modem niet op een goede plek in je huis staat of dat apparaten zoals laptops en iPads verouderd zijn en beperkt gebruik maken van het internet. Voordat je besluit om meer te betalen voor hogere snelheden, overweeg je het beste ook andere opties.

Bundel afsluiten

Internetproviders zijn er steeds meer op gericht om een glasvezel internet abonnement voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom bieden bekende providers zoals Odido glasvezel aan op zoveel mogelijk adressen. Zo is er de optie van het snelste glasvezelinternet tot 8 Gbit/s. Dit is de snelste manier om te up- en downloaden. Met verschillende internetbundels kun je kiezen op welke manier je gebruik wilt maken van internet. Ontdek wat er mogelijk is op jouw adres en kies de internetsnelheid die bij jouw situatie past.

Tot slot

Glasvezel is dé technologie van de toekomst waar steeds meer mensen gebruik van maken en het trage internet tot het verleden maakt. Een glasvezelaansluiting is doorgaans wel een stuk duurder. Daarom is het goed om te kijken naar je internetverbruik, om te weten of je aangewezen bent op glasvezel of niet.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen