Dark Mode On / Off

Ipad, niet delen met anderen

ipad niet uitlenen

Ipad | Scherm kan bij meergebruik veel vieze vingervlekken opleveren.

Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Applied Microbiology toont aan dat je een Ipad beter niet kunt delen met iemand anders. Samen gebruik maken van de Ipad is vragen om ziek te worden. Wanneer de Ipad wordt gebruikt door iemand die besmet is met griep, zullen de bacteriën zich via de vieze vingerafdrukken op het scherm, snel kunnen verspreiden. Ook via het glazen scherm van een Iphone is de kans op besmetting erg groot.

Toegegeven wordt dat besmetting via een deurknop of liftknop ook heel goed mogelijk is maar bij het gebruik van een Ipad wordt het scherm zoveel aangeraakt, dat de kans op een besmetting vele keren groter is.

Er zijn antibacterile schoonmaakdoekjes in omloop, speciaal voor de Ipad, waarmee je het scherm kunt schoonmaken.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen