Dark Mode On / Off

Allergisch voor stof?

Geef stof geen kans als je er allergisch voor bent

Iedereen wil graag zijn huis een beetje comfortabel en gezellig inrichten. Als je allergisch bent voor stof zijn hier een paar practische tips die dat heel goed mogelijk maken.

Plaats in de slaapkamer geen kledingkast en om stofwolken te voorkomen kun je je beter aan- en uitkleden op een naastgelegen kamer.

Als vloerbedekking kun je het beste vinyl of parket nemen. Evengoed geregeld stofzuigen is aan te raden.

Woonkamer
Neem stoelen of een bank met een hoes doe je kunt uitwassen op 60% of neem lederen meubels.
Schilderijen op doek trekken ook stof aan. Neem als kamerplant geen ficus of kerstroos

In plaats van te gaan behangen kun je beter gaan schilderen of sausen. Vanwege een glad oppervlak heeft stof dan minder kans. Je kunt ook schilderen met antibacterile verf. Informeer er eens naar, ook in ziekenhuizen wordt dit veelal gebruikt.

Gordijnen trekken ook altijd veel stof aan. Denk ook eens aan luiken, jaloezien in hout of metaal, of bv rollos in stof, deze zorgen ook voor een intieme sfeer. Ze doseren perfect het licht. Leuk om weten: schuine dagkanten laten extra licht toe en luikjes verduisteren nog beter de kamer.

Kies voor polyester huishoudlinnen in plaats van linnen en katoen. Er zijn fabrikanten die antiallergisch medisch textiel op de markt brengen zowel voor particulieren als voor ziekenhuizen. Amicor Pure is een bio-statische vezel, ze werkt antibacterieel en is schimmelwerend. Deze biedt ook bescherming tegen astma, allergenen, eczema, huisstofmijt, schimmel infectie, bacterile infectie en kruisinfecties in ziekenhuizen. Slimme anti allergische dekbedden worden daarom gevuld met Amicor Pure en polyester.

Frisse lucht
De woning iedere dag even luchten is aan te raden. Uit onderzoek is gebleken dat Hepa -luchtfilters heel zinvol zijn bij allergie-arm wonen. Bijvoorbeeld bij allergie voor huisdieren. Stofzuigen is altijd goed maar waarschijnlijk heb je toch gekozen voor parket of vinyl en dan kun je haast nog beter rondgaan met de swiffer.

bron: habitos be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.