Dark Mode On / Off

Een goede hovenier voor het zwaardere werk

hovenier doet het zwaardere werk

Een hovenier voor het zwaardere werk, waar moet je zoeken?

Je wordt wat ouder en het onderhoud van de tuin valt je zwaar, een tuinman (hovenier) inschakelen is mogelijk de oplossing. Maar hoe herken je een goede hovenier.

1. De keurmerken, Groenmerk en Tuinkeur, geven meer zekerheid, maar geen garantie op succes, vorig jaar werden zes klachten ingediend tegen aangesloten hoveniers.

2. Heeft de hovenier geen keurmerk kijk dan of hij is aangesloten bij de Vereniging van hoveniers en groenvoorzieners. Bij problemen met een aangesloten hovenier kun je een onafhankelijke geschillen commissie inschakelen.

3. Om te voorkomen dat je te maken hebt met een malafide tuinman controleer je of hij staat ingeschreven bij de kamer van koophandel.

4. Kijk vooraf naar de tuinen van de hovenier die je wilt kiezen.

5. Vraag een duidelijke offerte, alle afzonderlijke werkzaamheden dienen te worden genoemd.

6. Kies niet de goedkoopste maar de meest betrouwbare.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen