Dark Mode On / Off

Al snel teveel zout..

beperk gebruik van zout

Zout | Gebruik het niet teveel.

De Gezondheidsraad adviseert om per dag niet meer dan 6 gram zout te eten. Dat valt niet mee want in heel veel levensmiddelen wordt door fabrikanten al zout toegevoegd. Met name de kant-en-klaar maaltijden en het hartige tussendoortje zijn al voorzien van het nodige zout. Daarbij nog alle smaakmakers zoals mosterd, ketchup etc die allemaal behoorlijk veel zout bevatten. Per dag wordt er dan ook vaak wel minimaal 9 gram aan zout gegeten.

Om dat enigszins te compenseren zodat je niet al teveel zout krijgt, kun je in de eigen bereide maaltijd beter niet teveel zout in doen. Om er toch nog een lekkere smaakvolle maaltijd van te maken, kies dan voor andere smaakmakers.

Je kunt dat bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van kruiden, ui, azijn, specerijen en gember.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.