Dark Mode On / Off

3x Tips om ’s avonds beter in slaap te vallen

3x Tips om ’s avonds beter in slaap te vallen

Slaaptekort is slecht, écht heel slecht. Het brengt namelijk verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Een volwassene moet ongeveer acht uur per nacht slapen. Dit mag best weleens afwijken, maar als je consequent te weinig slaapt, kun je een hoop nare dingen aantrekken. Het heeft bijvoorbeeld een negatief effect op je organen. Ook zorgt het voor een verhoogd risico op obesitas, alzheimer, hart- en vaatziekten en depressie. Daar wil je natuurlijk liever geen last van krijgen. Maar goed, dan moet je wel voldoende slaap krijgen. Als je soms lang wakker ligt doordat je niet in slaap kunt vallen, heb je het juiste artikel aangeklikt. Wij gaan je een aantal tips geven om makkelijker in slaap te vallen.

Doe ademhalingsoefeningen

Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je lang ligt te piekeren. Dit kan je plan om acht uur te slapen behoorlijk hinderen. Gelukkig kun je door middel van ademhalingsoefeningen gemakkelijk in slaap vallen. Op deze manier verlaag je je hartslag en geef je je lichaam de kans om zich te ontspannen. De 4-7-8 methode is onwijs simpel en daadkrachtig. Adem vier seconden rustig in door je neus, houd je adem zeven seconden in en adem weer door je mond uit in een tijdsbestek van acht seconden.

Maak een beetje plezier voor het slapen

Wist je dat goede seks jouw nachtrust écht ten goede kan komen? Dit komt doordat we na een orgasme niet alleen sneller, maar ook gelukkiger en met meer ontspanning in slaap vallen. Hier is uiteraard een wetenschappelijke uitleg voor. Het heeft alles te maken met een stofje genaamd serotonine. Deze komt vrij op het moment dat je seks hebt voordat je gaat slapen. Dit stofje werkt als een neurotransmitter; je wordt er vrolijk van. Hierdoor zakt angst naar de achtergrond en kun je met meer ontspanning in slaap vallen. Als je plezier wil maken, kan het leuk zijn om eens een beetje te experimenteren in bed. Ga bijvoorbeeld samen een voorbinddildo uitproberen. Als jullie dat niet interessant vinden, kun je ook kijken naar andere speeltjes. Seksspeeltjes kunnen je seksleven (en dus ook je nachtrust!) een echte boost geven!

Zorg voor een routine

Niet elke avond hoeft hetzelfde te zijn, toch kan het fijn zijn om een routine te ontwikkelen die voor jou werkt. Probeer een paar afspraken met jezelf te maken en houd je hier ook aan. Het is van belang dat de handelingen je niet te veel moeite kosten. Zo voorkom je dat je ze gaat uit- of afstellen. Stel bijvoorbeeld de nightshift-mode in op al je apparaten, zodat je de overprikkeling van je ogen kunt minimaliseren. Het kan ook fijn zijn om je zorgen voor morgen weg te nemen. Bereid bijvoorbeeld je ontbijt en lunch alvast voor en leg je kleding klaar. Zo hoef je de volgende ochtend over minder dingen na te denken en dat kan rust in je hoofd creëren.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen