Dark Mode On / Off

5 inspiratietips voor een nieuwe blokhut

nieuwe blokhut kopen

Een blokhut kan worden omgetoverd tot tuinkantoor of tot een plek om te overnachten

Een blokhut in de tuin is de nieuwe trend. Een blokhut is stoer en robuust en geeft je tuin een geheel nieuwe uitstraling. Een blokhut is absoluut geen veredelde tuinhuis. Er zijn namelijk mensen die niet het verschil geheel zien tussen een tuinhuisje en een blokhut. Het is vooral de opbouw van een blokhut die verschilt met die van een tuinhuisje. Bij een tuinhuis zie je duidelijk een hoekprofiel, waardoor de verschillende wanden naadloos op elkaar aansluiten. Bij een blokhut steken de balken juist uit de hoeken en worden de balken met een groef bij elkaar gehouden. 5 inspirerende tips wanneer je een nieuwe blokhut wilt aanschaffen:

1. Home office

Thuiswerken wordt steeds meer gestimuleerd. Je kunt daarom van je blokhut een prachtig kantoor maken, van waaruit je werkt. Zorg dat je veel grote ramen in je blokhut hebt voor een goed lichtinval. Het voordeel is dat je je gezin niet hoeft te belasten met thuiswerken en dat je ondanks dat je thuis werkt, toch je werk en privé gescheiden hebt.

2. Wellness

Een wellness bij huis, dat is de droom van velen. Met een blokhut kan dit. Je kunt een jacuzzi en/of een sauna in je blokhut installeren. Eventueel een mooie doucheruimte zodat je vanuit de sauna direct onder de koude douche kunt stappen. Zo wordt je tuin wel heel ontspannen. Bij Blokhutwereld zijn erg leuke blokhutten te koop die prima als wellnessruimte kunnen voldoen.

3. Studio

Bespeel je een instrument dat veel lawaai maakt? Of zit je in een band dat regelmatig moet oefenen? Dan is een blokhut van bijvoorbeeld Blokhutwereld ideaal te gebruiken als een studio. Wel is het handig om je blokhut dan geluiddicht te isoleren.

4. Bar

Een blokhut leent zich uitstekend als bar. Het is reuze gezellig om familie en vrienden in je blokhut uit te nodigen, waarbij jij achter de bar staat om een drankje te schenken. Met een kacheltje erbij kun je de bar het gehele jaar door gebruiken.

5. Tuinkeuken

Niets is lekkerder om zomers lekker buiten te eten met familie of vrienden. Wanneer je een tafel met stoelen bij je blokhut neerzet dan kan je blokhut fungeren als een keuken. Er zijn tegenwoordig prachtige buitenkeukens die je in je blokhut kunt installeren, maar een vaste keuken is ook mogelijk.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.