Dark Mode On / Off

50 plusser op zoek naar vacatures

50 plusser op zoek naar vacatures

Een goede CV helpt bij het vinden van een nieuwe baan. Ook een 50-plusser is een graag geziene werknemer.

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan is het belangrijk dat je CV goed op orde is. Je CV is je visiteplaatje, denk daarom goed na wat je er in zet en wat niet. Noem al je relevante werkervaring en zet daarbij je meest recente baan bovenaan. Dat geldt ook voor je eventuele opleidingen. Leg daarnaast de nadruk op wat je kan: je vaardigheden, kennis en sterke kanten. Het is slim om je CV op verschillende vacaturesites te plaatsen, zoals Monsterboard en Nationale Vacaturebank. Recruiters en werkgevers kunnen je op deze manier makkelijk vinden. Denk er daarbij aan dat de inhoud van je CV het belangrijkst is. Besteed dus niet al te veel werk aan de vormgeving, het gaat erom wat je kan en welke ervaring je hebt.

Een tip: zet je CV in een Pdf-bestand. Dat staat professioneler en zakelijker.

Een goede plek om te kijken voor vacatures is de website werk.nl. Dit is de vacaturesite van het UVW. Hier kan je specifiek zoeken op vacatures voor 50-plussers. Er bestaan ook sites die zich richten op een ouder publiek. Neem daarom eens een kijkje op www.65plus.nl, www.oudstanding.nl en www.rijpseniorwerk.nl en 50plusplein.nl.

Er zijn ook veel vacaturebanken die zich op specifieke beroepen of beroepsgroepen richten. Door de zoektermen in te typen in een zoekmachine kom je vaak vanzelf al uit bij deze sites. Schrijf je in op zoveel mogelijk vacaturesites zodat je de keuze hebt uit een groot aantal vacatures. Succes!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen