Dark Mode On / Off

Veel beestjes wonen in de kerstboom

beestjes in de kerstboom

Wie kiest voor een echte kerstboom krijgt er 25.000 beestjes bij kado

De verkoop van kerstbomen is thans weer begonnen. In menig huiskamer is de boom dan ook alweer opgetuigd. Wie de keus heeft laten vallen op een echte kerstboom moet weten dat hij daarbij dan ook zo’n 25.000 beestjes een warme kerst bezorgd. Volgens een Deense onderzoeker telt een kerstboom wel tot 25.000 beestjes die je overigens vrijwel niet kunt zien. De meeste ervan leven in het hout van de boom. Wie geen last heeft van extreme allergieverschijnselen zal er ook weinig last van ondervinden. Wie wil voorkomen dat de meeste beestjes het huis binnen gebracht worden doet er goed aan de boom buiten even goed uit te schudden.

Welk soort beestjes zitten in de boom?

Spinnen

Wie niet dol is op spinnen, kan misschien beter overstappen op een kunstkerstboom. De spinnen komen vaak in grote getale voor.

Mijten

De mijten, jawel de bekende huisstofmijt, heeft ook zijn plekje in de boom. Sommige mensen zijn allergisch voor deze soort, dus misschien wat allergie-tabletjes klaarleggen.

Bladluis

Bladluis komt in grote getale voor. Het sap wat zich in de boomstammen bevindt is een lekkernij voor deze beestjes.

Wantsen

De bedwantsen kennen we waarschijnlijk wel en liever zien we deze niet in onze matrassen. Toch komt de wants erg veel voor in kerstbomen. Het is uiteindelijk hun natuurlijke leefomgeving.

Springstaartjes

Dan hebben we nog de Springstaartjes. Deze kleine 5 millimeter grote beestjes kunnen een afstand overbruggen van 8 centimeter. Met hun 6 poten en twee aanhangels aan hun achterpoten zijn het echte atleten.

Blijft de keus op een echte boom vallen, dan hebben de genoemde beestjes eveneens een gezellige kerst.

Zie je het toch niet meer zo zitten dan is er altijd nog een kunstkerstboom.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen