Dark Mode On / Off

Aankoop vakantiewoning / stacaravan

Aankoop vakantiewoning / stacaravan | Laat het vastleggen bij de notaris

Overweeg je de aankoop van een vakantiewoning of stacaravan, laat je dan niet van de wijs brengen door mooie termen als ‘overdrachtskosten’ en ‘koopovereenkomst’. Al snel heb je het idee dat hiermee het aangekochte onroerend goed, voor altijd jouw eigendom is. En dat is dan ook wel het geval maar wat gebeurt er als het park failliet gaat of het park wordt geherstructureerd? Dan ineens blijkt dat je wel eigenaar bent van het onroerend goed maar niet van de grond waarop de woning is gebouwd.

Eerst naar de notaris

Om in de toekomst onverwachte financiële tegenslagen te voorkomen raadt de Consumentenbond aspirant-kopers aan om de koop en het recht van opstal en de vergoeding bij huuropzegging, in een akte te laten vastleggen. Ook alle eigenaren die al in het bezit zijn van een vakantiewoning- of stacaravan, kunnen dit alsnog bij een notaris laten vastleggen. Mocht de beheerder van een park hieraan niet willen meewerken dan kun je tezamen met andere eigenaren aktie ondernemen om dit toch vast te laten leggen. In het mei-nummer van de Reisgids die ook door de Consumentenbond wordt uitgegeven staat een artikel ‘Huisje of caravan kopen’.

Bron: Consumentenbond

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.