Dark Mode On / Off

Aardbeien banaan smoothie, fris en lekker

smoothie, lekker en fris

Een smoothie | Ook thuis snel gemaakt

Lekker op een terras maar ook thuis snel gemaakt, een overheerlijke smoothie.

Smoothies zijn heerlijke mixdrankjes die je eenvoudig kunt maken met melk, yoghurt of (vanille) -ijs. Alle soorten vers fruit zijn toepasbaar maar een erg populaire smaak is de aardbeien-banaan smoothie.

Een smoothie maak je met de staafmixer of een keukenmachine en bij voorkeur met fruit dat een uurtje in de vriezer heeft gelegen.

Voor een aardbeien-banaan smoothie heb je nodig:

  • yoghurt (vol)
  • 2 bananen
  • een klein schaaltje aardbeien (ongeveer 6 stuks)
  • jus ‘d orange
  • een beetje honing en een citroen

Je kunt de verse bananen eerst schillen en in plakjes snijden en dan een uurtje in het vriesvak leggen.

Met de aardbeien doe je hetzelfde. Na ze te hebben schoongemaakt, ook een uurtje in het vriesvak.

Daarna doe je het bevroren fruit in een blender en voegt er 100 ml volle joghurt, een kopje jus ‘d orange met een theelepeltje honing en een beetje citroensap aan toe. Dan mix je een en ander goed door, blijf net zolang de jus ‘d orange toevoegen tot het de gewenste dikte heeft gekregen. Dankzij het bevroren fruit wordt de smoothie vanzelf al wat dikker en is deze gelijk lekker koud en fris.

Serveer de smoothie in een mooi hoog glas en een rietje. De rand van het glas kun je opvrolijken met een schijfje sinaasappel of ander fris fruit.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.