Dark Mode On / Off

Spottersplaatsen Schiphol

Spottersplaats Schiphol | Vliegtuig spotten bij de spottersplaatsen Polderbaan en Buitenveldertbaan.

Niet zelf met vliegtuig mee maar wel graag vliegtuigen kijken? Dat kan op één van de twee spottersplaatsen nabij de luchthaven Schiphol. Zowel langs de Polderbaan als de Buitenveldertbaan kun je heerlijk van nabij de vliegtuigen zien landen en/of stijgen. Een mooie plek om foto’s te maken en vergeet ook niet de verrekijker mee te nemen.

Aangezien vliegtuigen altijd tegen de wind in landen of stijgen is het van belang om voor je komst even te kijken welke windrichting er is. In de meeste gevallen wordt de Polderbaan het meest gebruikt. De Polderbaan wordt (afhankelijk van windrichting en windsterkte; vliegtuigen starten en landen tegen de wind in) gebruikt voor starts in noordelijke richting of landingen in zuidelijke richting. De Buitenveldertbaan wordt gebruikt voor starts in oostelijke richting en landingen in westelijke richting.

Route spottersplaats Polderbaan: einde van de IJweg aan de westzijde van de start- en landingsbaan. Heb je een navigatiesysteem voer dan de postcode 2141 CN (Vijfhuizen) in.

Route spottersplaats Buitenveldertbaan: Schiphol Oost, te bereiken via de N231/Schipholdijk. In je navigatiesysteem de postcode 1118 EL (Schiphol) invoeren.

Op beide spottersplaatsen mag je gratis staan en kijken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen