Dark Mode On / Off

Achter de rollator, maak je weerbaar

Achter de rollator maar wees niet kwetsbaar

Veel ouderen durven de straat niet op en voelen zich kwetsbaar. Een schuifelend oudje achter de rollator met in het mandje de tas is natuurlijk ook een gemakkelijk doelwit.

De zeventigplussers zijn de meest kwetsbare groep, ze zijn bescheidener en passiever dan de “jongere ouderen”.

Weerbaarheidstrainingen kunnen hen meer zekerheid geven maar weerbaarheid is een begrip dat meer inhoudt. Het betekend ook nee zeggen als de kinderen weer oppas zoeken voor de kleinkinderen en voet bij stuk houden als dat nodig is, voor je zelf opkomen dus.

Ook zijn houding en uitstraling belangrijk als je in een dreigende situatie komt te verkeren. In veel weerbaarheidscursussen leer je iets over confrontatietechnieken. Laat je je intimideren als je wordt bedreigt of blaf je terug. Praat je op de bedreiger in of roep je om hulp.

De cursussen worden vaak aangeboden in buurtcentra, verzorgingshuizen en welzijnsinstellingen. Natuurlijk is het niet mogelijk om iemand in korte tijd te leren hoe je je uit een wurggreep losmaakt. De cursussen zijn bedoeld om te voorkomen dat mensen blokkeren als ze in gevaar komen.

De zeventigplussers zijn de meest kwetbare groep, ze zijn bescheidener en passiever en komen niet voor zichzelf op.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.