Dark Mode On / Off

Steeds meer auto s zijn automaat

Een andere auto? Overweeg ook eens een automaat

Mensen die een nieuwe auto willen kopen stappen steeds vaker over op een auto met automatische versnellingsbak. Uit cijfers van de RAI Vereniging blijkt dat tussen 1995 en 2005 de aanschaf van een automaat verdubbelde. In 2006 koos bijna 18 procent van de kopers voor een automaat en in 2007 was dit al weer een procentje meer. De verwachting is dat in 2010 zo’n 50 procent van de Europeanen voor een automaat zal kiezen.

Vroeger waren er nogal wat nadelen op te noemen als het om een automaat ging maar tegenwoordig kent de automaat juist vele voordelen. Zeker wanneer je dagelijks enkele uren in de file doorbrengt zal een automaat goed van pas komen. Ook is het niet meer zo dat een automaat onzuinig is in het rijden. Eerder is het tegendeel van toepassing.

In 2003 kwam Volkswagen met een versnellingsbak met dubbele koppeling onder de naam Direct Shift Gear (DSG). Deze modellen zijn zuiniger dan een handgeschakelde auto. Ook andere merken gaan inmiddels hierop over.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.