Dark Mode On / Off

Achterin de auto, minder veilige plek

Passagiers op de achterbank lopen meer risico.

De ANWB en haar Duitse zusterorganisatie ADAC hebben na onderzoek vastgesteld, dat passagiers op de achterbank in de auto, meer risico lopen op letsel bij een botsing, dan de passagiers die voorin zitten.

Bij een botsing hebben de passagiers op de achterbank 50 procent meer kans op hersenletsel. Wordt men van achteren aangereden dan hebben zij een veel grotere kans op een whiplash.

Oorzaken die door de ANWB worden genoemd zijn het ontbreken van de gordelspanner achterin een auto en tevens zou een spankrachtbegrenzer standaard aanwezig moeten zijn. De functie hiervan is dat een passagier goed op zijn plek blijft zitten maar dat de gordel wel een klein beetje meegeeft.

Ook de hoofdsteunen achterin een auto kunnen vaak niet op de juiste hoogte worden afgesteld, staan te ver naar achteren en bieden zo onvoldoende steun.

Geadviseerd wordt om bij het kopen van een nieuwe auto goed op te letten op gordelspanners, airbags- en spankrachtbegrenzers. Zowel voor- als achterin een auto.  Bron: AD

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen