Dark Mode On / Off

Leef op goede voet met je voeten

voeten mag je verwennen

Ook je voeten mogen af en toe verwend worden.

Je voeten hebben er wel een keertje recht op om te worden verwend. Zeker als je bedenkt dat ze gemiddeld in een mensenleven zo’n 185.000 kilometer afleggen. Dan is het haast niet ondenkbaar dat er wel eens probleempjes ontstaan. Maak daarom eens een afspraak met een pedicure. Voor een betrekkelijk laag bedrag kan zij je helpen om eelt en likdoorns te verwijderen. De teennagels worden even goed verzorgd en de voet krijgt een heerlijke massage.

Ook goed voor de voeten zijn een paar lekkere schoenen die meteen goed moeten zitten. Veel voetproblemen ontstaan door verkeerd schoeisel. Het beste is om schoenen te kopen op het midden van de dag. Aan het einde van de dag zijn de voeten vaak wat dikker en ‘s morgens zijn ze juist smaller.

Loop niet altijd op hoge hakken maar ook geregeld op lagere hakken. Je kunt anders last krijgen van slijtage aan de kniegewrichten en rugwervels.

Op den duur gaan teennagels steeds langzamer groeien. Knip ze nooit te kort en altijd recht af om ingegroeide nagels te voorkomen. Vingernagels groeien overigens drie keer zo snel.

Heb je echt problemen met je voeten neem dan eens kontakt op met het Medisch Voet Centrum in Amsterdam (www.mvca.nl). Zij kunnen je vast verder helpen.

En voor een lekkere voet-verwennerij kun je even zoeken op pedicure.startpagina.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen