Dark Mode On / Off

Advies huisarts vaak genegeerd

Met name jongeren slaan advies van huisarts in de wind.

Meer dan 50% van de patienten blijkt een door de huisarts gegeven advies in de wind te slaan. Als belangrijkste reden werd aangegeven dat het advies niet aansluit bij de levensstijl van de patiënt. Met name jongeren volgen de adviezen niet op; ouderen volgen ze over het algemeen wel op.

Dit blijkt uit een onderzoek onder 2000 patiënten, gehouden door Centerdata. Volgens het onderzoek heeft het te maken met het feit dat de klacht onvoldoende goed onder woorden kan worden gebracht aan de huisarts. Maar ook de mate waarin de patient de informatie van de huisarts begrijpt telt mee.

Patiënten geven ook aan dat de tijd die de huisarts voor hun neemt een rol speelt. Ze hebben het gevoel te weinig tijd te hebben om de klacht goed onder woorden te brengen en zijn bang symptomen te vergeten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.