Dark Mode On / Off

Afstandsbediening bron van ziektekiemen en verkoudheidsvirussen

Afstandsbediening bron van ziektekiemen

Als je verkouden bent laat je in huis onbewust overal ziektekiemen achter. De afstandsbediening is zo’n drager van allerlei ziektekiemen, maar ook het handvat van de koelkast is zo’n plek.

Wetenschappers van de University of Virginia onderzochten de huizen van 30 mensen die symptomen van een verkoudheid hadden. Uit dit onderzoek bleek dat 4 van de 10 handvaten en deurknoppen waren besmet met ziektekiemen. Verder bleken lichtknopjes, afstandsbedieningen, kranen en telefoons nog sporen van verkoudheidsvirussen te hebben. Deze virussen kunnen daar maar liefst nog 48 uur blijven leven.

Hoe vaak mensen ziek worden door het aanraken van besmette oppervlakten is niet onderzocht maar zeker is dat je niet alleen een verkoudheid oploopt door het krijgen van een hand van iemand die al verkouden is.

Bron: gezondheidsnet

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen