Dark Mode On / Off

Levertraan of visolie

Levertraan of visolie

Voldoende visoliën beter dan levertraan.

De meesten van ons kunnen zich de levertraan van vroeger nog goed herinneren. Zodra de herfst zich aandiende kwam ook de fles met levertraan weer tevoorschijn. Om ons als kind gezond en sterk de winter door te laten komen, bleek de inname van dit goedje, met die nare smaak en geur, beslist noodzakelijk.

Tegenwoordig is de wetenschap van mening dat we in plaats van levertraan beter kunnen zorgen voldoende visoliën binnen te krijgen. Deze bevatten meer omega-3 en zijn bovendien vrij van dioxiden en zware metalen. Een prettige bijkomstigheid is dat deze ook minder vies van smaak is.

De wetenschap stelt zelfs dat wanneer je teveel levertraan neemt, dit slecht is omdat je dan een te grote hoeveelheid vitamine-A binnen krijgt, wat mogelijk kan leiden tot toxische reacties.

Bron: Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen