Dark Mode On / Off

Airco in de auto

Airco in de auto regelmatig gebruiken

Het is verstandig om de airco in de auto een kwartiertje voor aankomst uit te zetten. Op deze manier help je de verdamper droog te houden. Een verdamper die vochtig is verspreidt een muffe geur. Een ingeschakelde airco kost weliswaar extra brandstof maar deze kosten vallen in het niet als je de rekening gepresenteerd krijgt van een gerepareerde airco die te weinig of helemaal niet is gebruikt.

Bij vertrek in een bloedhete auto even de raampjes open zodat de hete lucht alvast weg kan. Verder met ingeschakelde airco zoveel mogelijk de ruiten gesloten houden.

Heeft de auto in de zon gestaan laat dan de recirculatieknop uit anders gebruikt de airco deze warme lucht. Staat de auto echter in een koele parkeergarage dan is het wel raadzaam de recirculatieknop te gebruiken.

Ook s winters de airco geregeld laten draaien zorgt ervoor dat afdichtingen in het systeem soepel blijven en het helpt tevens tegen beslagen ruiten. Ga niet op eigen houtje storingen in of aan de airco verhelpen maar laat dit uitsluitend doen door specialisten.

Aanbevolen artikelen