Dark Mode On / Off

Alcatraz, ontsnappen onmogelijk

ontsnappen uit alcatraz

Alcatraz werd met hulp van Amerikaanse mariniers heroverd

Gemiddeld slagen in Nederland zo’n 17 gevangenen te onvluchten uit een gesloten inrichting. Op het gevangeniseiland Alcatraz wat dienst deed van 1934 tot 1963 was ontsnappen onmogelijk of men moest dit met de dood bekopen. In al de 29 jaar dat gangsters en misdadigers gevangen werden gehouden op dit eiland ten noorden van San Fransisco is 14 keer door gevangenen getracht te ontvluchten, in totaal door 36 mannen. Enkele van de beroemde vluchtpogingen waren die van de vuilverbrander Joe Bowers. Op 27 april 1936 deed hij een poging door over het hek aan de rand van het eiland te klimmen. Hij kwam echter niet ver want bewakers schoten hem neer.

Van 2 tot en met 4 mei 1946 probeerden zes mannen om het eiland te ontvluchten. Door bewakers te overvallen en hun de celsleutels af te nemen dacht men de vrijheid tegemoet te kunnen gaan. Niets was minder waar. Er barstte een hevige strijd los die veel gewonden en doden tot gevolg had. Alcatraz werd met hulp van Amerikaanse mariniers heroverd. Deze dagen staan bekend als de ’ Slag om Alcatraz’.

Op 11 juni 1962 verdwenen Frank Morris en de broers John en Clarence Anglin. Van hen werd niets meer vernomen. De bewakers vonden in hun cellen nephoofden in hun bed en onder meer zelfgemaakte boren. Men neemt niet aan dat ze ver zijn gekomen en naar alle waarschijnlijk behoren zij ook tot de vijf ontsnapten die zo goed als zeker zijn verdronken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.