Dark Mode On / Off

Chocoladeverslaving door bacterie

Verslaving aan chocolade te danken aan ander type bacteriën.

Wetenschappers hebben ontdekt waardoor sommige mensen zo’n onweerstaanbare drang naar chocola hebben. Het type bacteriën in je darmstelsel bepaalt namelijk of je chocoladeverslaafd bent.

We hebben allemaal enorme aantallen microben in de ingewanden. Maar mensen die dagelijks een stuk chocola willen eten hebben andere groepen bacteriën in hun spijsverteringskanaal dan degenen die dat niet hoeven.

Dit is de conclusie gesteld door onderzoekers op basis van een kleinschalig onderzoek onder 22 mannen: 11 mannen die echt nooit chocola eten en 11 die dagelijks een portie opeten. 5 dagen lang kregen alle 22 mannen precies hetzelfde te eten, waarna hun bloed en urine onderzocht werden. De wetenschappers vonden grote verschillen tussen de twee groepen in ondermeer de hoeveelheid glycine en taurine De waarden van die stoffen hebben te maken met het voorkomen van bepaalde typen bacteriën in het lichaam.

Mogelijk geldt de ontdekking niet alleen voor chocolade, maar ook voor ander eten. Dat zou dan kunnen leiden tot een nieuwe behandeling voor obesitas, waarbij de samenstelling van de bacteriën in de maag en darmen wordt veranderd.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen