Dark Mode On / Off

Alleenstaande 50-plusvrouw is gelukkig

50+ vrouwen genieten iedere dag weer van het leven

De grote groep vrijgezelle dames boven de 50 jaar blijken een zo gelukkig leven te leiden, dat ze genieten van alledag. Het Britse ministerie voor Werk en Pensioenen heeft een onderzoek gehouden naar het sociale leven van deze groep vrouwen. Het blijkt dat nog zo’n 17 procent van hen enorm geniet van daten en een nog iets groter aantal heeft een geweldig sociaal leven. Men is niet bang om iets nieuws te gaan proberen en kooklessen, dansen of een andere taal erbij leren, overal is men voor in.

Om een goede conditie te behouden wordt door zo’n 25 procent wekelijks een bezoek gebracht aan de sportschool. Vakantie vieren is voor de meeste van hen het mooiste waar ze naar uit kijken, en daar nemen ze het dan ook flink van. Het Britse ministerie heeft wel enige zorgen over de toekomst van deze groep vrouwen want men denkt niet erg na over de toekomst. Een kwart van de vrouwen heeft geen pensioenplan en dus op iets latere leeftijd geen appeltje voor de dorst.

Misschien is de Nederlandse 50-plusvrouw hier wel op voorbereid?

Bron: Nu.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen