Dark Mode On / Off

Amersfoort – Cavaleriemuseum

Zeer uitgebreide expositie in het Cavaleriemuseum Amersfoort

De uitgebreide expositie van het Museum Nederlandse Cavalerie is op de Bernhardkazerne ondergebracht in twee gebouwen.

In het eerste gebouw -het Sint Jorisgebouw- worden kleinere voorwerpen zoals uniformen, handvuurwapens, zilver, schilderijen, miniaturen en schaalmodellen geëxposeerd. De indeling is daarbij als volgt: historische introductie, de paardentijd en de periode van wielen en rupsbanden.
Tevens is in het Sint Jorisgebouw een multi-functionele ruimte voor tentoonstellingen, lezingen en andere bijeenkomsten.

In het tweede museumgebouw, vernoemd naar de eerste pantserwagen van de Nederlandse Cavalerie, de (Zweedse) Landsverk, wordt een groot deel van de collectie historische Cavalerievoertuigen van het museum tentoongesteld.
De expositie opent in dit gebouw met het eerste (oudste) en het nieuwste pantservoertuig van de Cavalerie, de Landsverk en de Fennek. Gevolgd door de eerste tank voor de tankeenheden, de RAM-tank en de eerste tank voor de verkenningseenheden, de Chaffee-tank.

Veel pantservoertuigen waarmee in voormalig Nederlands – Indië werd opgetreden en tanks en pantservoertuigen uit de periode Koude Oorlog vullen de rest van de linkervleugel en de grote hal van het Landsverkgebouw.

De expositie omvat voorts diverse objecten zoals motoren, uitrusting enz. waarmee een indruk wordt gegeven van de middelen die de Cavalerie gebruikte en nog steeds gebruikt en de taken die moesten en moeten worden uitgevoerd.

Tanks en pantserwagens worden ook geëxposeerd in de open lucht tussen beide gebouwen. Meer info: www.cavaleriemuseum.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.