Dark Mode On / Off

Amsterdam – Rijksmuseum

rijksmuseum

Rijksmuseum | In 80 zalen vertellen 8.000 schatten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis van de Middeleeuwen tot nu

Welkom in het Rijksmuseum!

De mooiste topstukken en spannendste verhalen vindt u in het Rijksmuseum. In 80 zalen vertellen 8.000 schatten het verhaal van 800 jaar Nederlandse kunst en geschiedenis van de Middeleeuwen tot nu. Met op de Eregalerij de publiekslievelingen uit de Gouden Eeuw van Johannes Vermeer, Frans Hals, Jan Steen en de wereldberoemde Nachtwacht van Rembrandt van Rijn.

Het museum is 365 dagen in het jaar geopend van 9 tot 17 uur. De Rijksmuseumtuinen, Rijksshop en Café is open tot 18 uur.

Rijksmuseum App

De multimediatour geeft inspirerende informatie over het Rijksmuseum en zijn collectie. De tour is gratis verkrijgbaar op je smartphone via de Rijksmuseum-app of te huur in het museum.

Rondleidingen

Meerdere keren per dag zijn er verschillende (thema) rondleidingen. Vooraf te boeken: rijksmuseum.nl/rondleidingen

Philipsvleugel

In de Philipsvleugel zijn elke paar maanden nieuwe tentoonstellingen te zien: rijksmuseum.nl/tentoonstellingen

Tuinen

Bezoek de groene buitenzaal van het Rijksmuseum, gratis toegankelijk. Kom uitrusten bij de fontein, iets drinken bij het 19de-eeuwse koffiehuisje of genieten van de zomertentoonstelling. Meer info: www.rijksmuseum.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen