Dark Mode On / Off

Andere kijk op het varken

zijn varkens vies?

Zijn varkens wel echt zo vies als we soms zeggen?

Hoewel altijd wel grappig om naar te kijken worden varkens toch vaak geassocieerd met vies. Ook een voor de hand liggende uitspraak: wat een vies varken ben jij. Zijn varkens wel echt zo vies als we soms zeggen, ja behalve op ons bord dan. Misschien bedoelen we met vies ook wel eerder smerig omdat het varken graag een modderbad neemt.

Toch nemen ze zo’n bad om, met name wanneer het warm is, af te koelen. Varkens kunnen niet zweten en daarom nemen ze graag een modderbad om hun lichaamswarmte kwijt te kunnen. Ook doet de modder weer dienst als zonnebrandcréme. Op de boerderij zien we varkens nog weleens door hun eigen mest rollen maar in de vrije natuur reserveren ze zelf plekken voor mest en urine. Uitrusten doen ze dan weer op een ander, schoon gereserveerd plekje.

Dan valt het met de viezigheid dus nog wel mee.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.