Dark Mode On / Off

Asperge Fiets Vierdaagse Arcen

Fiets 4 daagse Wolvega

Asperges uit het Limburgse land

In de maanden april, mei en juni ziet u langs de wegen in Limburg grote zandvlakten met daarop lange rijen. Deze verhoogde rijen zijn de aspergebedden. Zoals u weet groeit de asperges onder de grond. Het is een groente die geen daglicht kan zien, daar hij anders verkleurd en blauw wordt.

Asperge-steken

In de vroege ochtend ziet u de asperge-stekers langs de bedden lopen en turen naar de zandvlakte. Het steken van de asperge is een precisie werkje. De steker zoekt de scheur in de oppervlakte van het bed. Hierna graaft hij de asperge vrij en steekt hem af met een speciaal asperge-mes. Daarna maakt hij het gat in het bed weer dicht en zo gelijk mogelijk. De kunst van het asperge-steken is om niet andere asperges te raken. U ziet, ze worden dus een voor een gestoken; een heel werk dus. Na het steken wordt de asperge gewassen en op dikte en kwaliteit gesorteerd.

  • Asperge Fiets Vierdaagse Arcen

Meer info: Klik Hier

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen