Dark Mode On / Off

Assen – Drents Museum

Drents Museum | Uitgegroeid tot een toonaangevend museum met een publiek- en tentoonstellingsruimte van maar liefst 5000m.

Het Drents Museum is een populair museum in Assen, dat ieder jaar bijna 100.000 bezoekers trekt vanuit heel Nederland. Wat het Drents Museum zo bijzonder maakt, is het feit dat dit museum een oppervlakte telt van 5000 vierkante meter en een collectie heeft van ruim 85.000 voorwerpen. Ben je op zoek naar een leuke dagbesteding in de buurt van Assen, dan is een bezoekje aan het Drents Museum zeker aan te raden.In het Drents Museum kom je onder andere verhalen tegen over archeologie, hedendaags realisme en kunst van 1885 tot en met 1935. Daarnaast zijn er verschillende tentoonstellingen te bewonderen. Zo is er voor ieder wat wils in het Drents Museum en is het oude museum geschikt voor jong en oud.

Het Drents Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 11:00 uur tot 17:00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Drents Museum
Brink 1 Assen

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.